Kjell Jonsson

Kjell Jonsson

IDÈGIVARE & HEDERSLEDAMOT

Kjell Jonsson bor i Älvsbyn i Norrbotten och är fd VD för Polarbröd. Han är idégivare och initiativtagare till bildandet av Tunnbrödsakademin. Kjell har livstidsmandat som hedersledamot.


Ulf Wallinder

Ulf Wallinder

HANTVERKSTUNNBRÖDSBAGARE


Ulf lärde sig baka tunnbröd av sin mamma hemma i bagarstugan som liten. Efter flera år på större tunnbrödsbagerier driver han numera eget tunnbrödsbageri på ett hantverksmässigt sätt i Docksta i Västernorrland.

Susanne Säbb Danielsson

Susanne Säbb Danielsson

ENTREPRENÖR

Susanne driver tillsammans med en kompanjon Rättviks Tunnbrödsbageri och handelsbod i Dalarna. De försöker löpande utveckla tunnbrödet med nya smaksättningar. Bageriet är ett turistmål där besökarna kan följa bakprocessen.

Tina Bertilsson

Tina Bertilsson

BRANSCHREPRESENTANT

Tina är VD för Stödebröd i Medelpad och driver tunnbrödsbageri i tredje generationen. Stödebröd bakar mjukt och hårt tunnbröd för försäljning både i Sverige och på exportmarknader.

Ella Nilsson

Ella Nilsson

Gastronomisk personlighet

Ella Nilsson har under decennier verkat i gastronomiska sammanhang. Hon har blandat annat varit TV-kock, givit ut flera böcker om mat och kulturhistoria samt är matambassadör för Västerbotten.

Anki Berg

Anki Berg

Tunnbrödsentusiast

Anki Berg, informatör på Västerbottens museum i Umeå, har stor passion för kulturhistoria i allmänhet och tunnbröd i synnerhet. Tillsammans med en vän har hon givit ut boken Brödkult om tunnbrödskulturen i Västerbotten.