Kjell Jonsson

Kjell Jonsson

IDÈGIVARE & HEDERSLEDAMOT

Kjell Jonsson bor i Älvsbyn i Norrbotten och är fd VD för Polarbröd. Han är idégivare och initiativtagare till bildandet av Tunnbrödsakademin. Kjell har livstidsmandat som hedersledamot.


Jesper Långström

Jesper Långström

HANTVERKSBAGARE


Jesper är en grymt erfaren bagare med fransk utbildning och som jobbar med utbildningsfrågor på Sveriges Bagare & Konditorer. En dalmas med ett kärleksfullt förhållande till tunnbröd.

Margareta Englund

Margareta Englund

Akademiker


Margareta är lärare på restaurangskolan i Bollnäs och driver med stor energi ett tunnbrödsprojekt i Alfta som bland annat omfattar en tunnbrödsfestival i Långhed.

Anders Jensen

Anders Jensen

BRANSCHREPRESENTANT

Anders har lång erfarenhet av bageriverksamhet. Han har varit platschef för Fazers tunnbrödsbageri i många år och är nu projektledare på Fazer/Skogaholm.

Ella Nilsson

Ella Nilsson

Gastronomisk personlighet

Ella Nilsson har under decennier verkat i gastronomiska sammanhang. Hon har blandat annat varit TV-kock, givit ut flera böcker om mat och kulturhistoria samt är matambassadör för Västerbotten.

Anki Berg

Anki Berg

Tunnbrödsentusiast

Anki har stor passion för kulturhistoria i allmänhet och tunnbröd i synnerhet. Anki är huvudförfattare till akademins bok Tunnbrödet – En läcker historia. Tillsammans med en vän har hon även givit ut boken Brödkult om tunnbrödskulturen i Västerbotten.